Saturday, June 22, 2013

Ada lagik cerita beg: Truly lucky find

Hellew

Sorry, ada lagik kelakar hal beg kita tok.


Niatnya nak ke second hand shop to find a cheap manual paper shredder, so after dah jumpa shredder ya, I just walked around the ladies part of the store.. I went to the messenger/cross body bags section, because I am a sucker for crossbody bags. Tali panjang2 mmg I likee. So from afar I saw this bag in a very very good condition, but as I get closer, I saw the familiar jockey logo.

'Aih biar benar?'

Belek belek belek... then looked at the price, cuba depan cermin, tanyak syg ok sik.. last last, eh beli lah.








" Nang mudah nak lucky mummy tok" - Kaz

Thanks love for taking these pics.


I don't know the model name yet, but I guess it is one of the vintage messenger bag ones. Will look it up later.

The price?

RM17

I wonder berapa kedei ya ngambik dari owner before this........now it's minee, masok dlm thrifted category.


xoxo, N.

5 comments:

Lois Lane said...

Aih jeles ai koh. Oon nang lucky eh, rezeki baby kali nak, mudah dapat beg best hehehe.

Nurrul Mohamad said...

ekekeke..kali the universe knows im having a girl..awal dh nya menerap ciri2 thrift shopping kali leona

DiLLaiLa said...

cantik sangat2 nurul! mmg betol2 lucky..condition beg pon bagus lagi..aihhhh jeles ok..

Nurrul Mohamad said...

kalau tpt nurul byk garage sale mesti lagi lucky kan.. tp ni mmg mcm sgt lucky sbb takde scratch, koyak, etc. suma msh perfect condition.. kalu kita stadi sama tempat mst byk da activity ni time tensi2 ;p

DiLLaiLa said...

kannn? kita sekarang ni kalau pegi garage sale suke pegi sorang2 je..kalau pegi dengan ince' suami dia xberapa nak penyabar nak tunggu kalau nak belek satu2..hihi

tapi agak dah lama juge la xpegi..sob3 rindunya garage sale..